Gaya Hidup Sihat Menghindar Penyakit Kencing Manis

Bagi mereka cuba untuk makan makanan sihat, susu whole-lemak dan lemak trans biasanya tidak pada menu - sekurang-kurangnya, belum. Para saintis telah menyempit dalam pada bahagian lemak trans ditemui terutama dalam lemak susu yang dapat menangkal diabetes jenis 2 dan melindungi kesihatan jantung. Sedangkan penelitian ini adalah jauh dari meyakinkan dan memerlukan kajian lebih jauh, itu menunjukkan lemak mungkin memainkan peranan yang lebih kompleks dalam kesihatan manusia daripada yang dianggarkan sebelum ini.


Dengan hampir 16 juta orang Amerika yang hidup hari ini dengan pra-diabetes, suatu keadaan yang adalah prekursor diabetes jenis 2, dan setengah dari semua orang Amerika diharapkan mempunyai beberapa bentuk diabetes pada tahun 2020, makan sihat adalah lebih penting daripada sebelumnya (1, 2). Tapi di sini adalah beberapa kabar baik: sebuah kajian ilmiah terkini menunjukkan bahawa memasukkan almond ke dalam makanan anda dapat membantu mengubati dan mungkin mencegah diabetes jenis 2, serta penyakit jantung.

makmal tikus obes yang telah menjalani pembedahan bypass lambung untuk menginduksi penurunan berat badan menunjukkan keinginan untuk air gula berkurangan berbanding dengan tikus gemuk yang belum pernah operasi. Para penyelidik di Penn State College of Medicine yang mengamati hasil yang juga melaporkan bahawa keutamaan tikus 'untuk rasa masin, asam, atau pahit tidak berubah. Lean tikus yang diberi operasi bypass lambung sebagai kawalan tidak menunjukkan perubahan dalam keutamaan selera mereka.

Seorang teman saya baru-baru ini mengatakan bahawa dia ingin keluarganya makan sihat, tapi ia tidak tahu bahawa banyak tentang gizi. Walaupun aku bisa bersimpati dengan dia dalam beberapa cara (pendidikan gizi merupakan proses menakutkan dan tidak pernah berakhir), saya merasa bahawa sikap Amerika secara keseluruhan terhadap makanan adalah kebodohan yang ada kebahagiaan. Hal ini mengingatkan saya pada watak praremaja dalam filem Anak-In-Law, yang menempatkan cawan bra adiknya di telinganya dan berkata pada orang tuanya dengan suara mengejek, "Aku tidak bisa mendengar anda!" Malangnya, apa yang anda tidak tahu BISA menyakiti anda, dan bukan hanya anda, tetapi juga keluarga anda.

Selama bertahun-tahun, saya telah banyak senam diabetes tanya kenapa mereka berat badan bukan kehilangan itu. Ada dua kemungkinan jawapan untuk soalan itu. Salah satu jawabannya adalah otot yang lebih berat daripada lemak, jadi jika anda mendapatkan otot sementara menghilangkan lemak-terutama pada peringkat awal program latihan baru-skala berat anda mungkin tidak mencerminkan perubahan positif dalam komposisi tubuh (iaitu, sedikit lemak , lebih otot).

http://makcik-becok-artikel.blogspot.com/2011/03/gaya-hidup-sihat-menghindar-penyakit.html

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...