Kenali Penyakit dengan Bahasa Badan

Dulu – dulu aku minat gila dengan bahasa badan terutama kalau dalam majalah. Boleh buat aku tuli buat sementara punya eksited nak tahu kita nih kategori mana. Tapi kali ni aku bukan nak share bahasa badan versi majalah tu tapi bahasa badan yang berkemungkinan menyebabkan korang diserang penyakit berbahaya. Arghh wachaaouutttt! Kahkahkah!

hands Kenali Penyakit dengan Bahasa Badan

Saiz Jari
Perempuan yang jari tengah lebih pendek dari jari manis lebih mudah diserang osteoporosis di lutut dua kali ganda berbanding perempuan lain.

Kepanjangan Kaki 
Kalau kaki korang pendek sebelah inilah masanya untuk korang menjaga hati sebaik mungkin. Perempuan yang mempunyai kaki pendek sebanyak 20-29 inci dipercayai mempunyai 4 tahap enzim yang tinggi sehingga mampu membawa kepada risiko penyakit jantung.

Lengan Pendek
Perempuan yang mempunyai lengan pendek adalah 11/2 kali lebih mudah mendapat penyakit Alzheimer berbanding mereka yang mempunyai ukuran lengan lebih panjang.
serangga masuk telinga Kenali Penyakit dengan Bahasa Badan

Cuping Telinga Berkedut
Banyak kajian mendapati yang kedutan pada satu atau kedua – dua cuping telinga menunjukkan orang itu bakal mendapat penyakit kardiovaskular seperti penyakit jantung dan kematia mengejut.

Saiz Bra
Bra dengan saiz cawan D juga boleh membawa kepada masalah diebetes. Wanita yang memakai bra saiz ini pada usia 20-an terdedah kepada risiko diabetes tahap 2 sebanyak 1.5 kali berbanding mereka yang memakai bra lebih kecil. Tisu lemak di dalam payudara wanita adalah lebih sensitif dan memberi kesan kepada insulin yang mana membawa kepada masalah diabetes.

P/s: Nak kata semuanya betul tak boleh jugak. Apa pun orang kata mencegah lebih baikkan jadi amalkan gaya hidup sihat ye!

http://penmerah.com/kenali-penyakit-dengan-bahasa-badan/

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...