Kencing Manis Menyerang Kaki

Luka sukar sembuh. Apa jenis ubat pun jika salur darah ke kaki telah tersumbat maka ubat tersebut tidak dapat ke luka di kaki. Toksik tidak dapat di keluarkan kerana salur darah telah tersumbat.


Kencing manis merupakan sejenis penyakit yang dapat menimbulkan pelbagai jenis komplikasi seperti kebas kaki dan tangan, luka yang sukar sembuh, immuniti badan yang rendah, sakit buah pinggang kronik, sakit jantung, mati pucuk, stroke, buta dan lain-lain..

Faktor umur, kekeluargaan dan pemakanan memainkan peranan penting. Tanda-tanda awal seseorang menghidapi kencing manis ialah kerap dahaga, kerap kencing, menjadi kurus, sentiasa letih, gatal-gatal badan dan sering terjadi bisul.

Anda perlulah mendapat pemeriksaan dan rawatan dengan segera.

Penjagaan makanan seperti benda yang manis, karbohidrat yang berlebihan perlu dielakkan sementara serat dari sayuran dan oats perlu ditambah. Kurangkan minum minuman bergas.

Apabila salur darah ke kaki telah tersumbat. Darah tidak dapat mengalir. Kaki tidak dapat bekalan darah. Sel-sel di kaki akan mati. Sel-sel baru tidak dapat membiak. Kaki akan wujud tompok-tompok hitam. Kaki mula kebas.


Darah tidak dapat di bekalkan ke ibu jari kerana salur darah tersumbat. Darah membawa zat-zat makanan ke ibu jari.Bekalan zat-zat tidak dapat di bekalkan kerana salur darah telah tersumbat. Luka sukar sembuh kerana salur darah telah tersumbat.
Video Potong kaki kerana sel kaki tidak berfungsi.Sel mati kerana sel tidak dapat bekalan oksijen.Sel tidak dapat hidup.Salur darah telah tersumbat.

Luka perlu dibersihkan setiap hari.Sukar hendak sembuh. Salur darah ke kaki telah tersumbat.


Pada keadaan yang teruk, insulin perlu di bekalkan untuk mengurangkan kencing manis.


Kelihatan tompuk-tompuk hitam.Sel-sel telah mula mati kerana darah tidak dapat di bekalkan ke kaki. Salur darah telah mula tersumbat.


Kencing manis juga dipercayai menyebakan tenaga sex semakin menurun (lemah).http://www.pembersihsalurdarahdanshen.com/kencingmanis.htm

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...