Pemanis Tanpa Gula BUKAN Ubat Kencing Manis


Masalah kencing manis atau diabetes sudah pun menjadi satu penyakit popular yang wujudkan satu pasaran untuk pelbagai jenis ubat kencing manis atau rawatan kencing manis. Salah satu produk yang popular adalah sejenis bahan kimia yang digelar Pemanis Tanpa Gula.

Terdapat macam-macam bahan kimia yang boleh digunakan untuk menghasilkan "pemanis tipu", antaranya adalah cyclamate, saccharin, aspartame, sucralose, dan lain-lain lagi. Di Amerika, semua bahan kimia sintetik ini adalah di bawah kawalan FDA, iaitu Agensi Kawalan Dadah.

Kajian terbaru telahpun menunjukkan bahawa Pemansi tanpa gula ini boleh menimbulkan macam-macan kesan sampingan jika digunakan untuk jangka masa yang panjang. Antaranya adalah masalah tambah berat badan. Bukan sahaja ia tidak boleh membaiki keadaan kencing manis anda, malah ia memburukkan lagi kesihatan badan anda.

Yang paling ketara adalah adalah penyangak yang mengambil kesempatan untuk mengaut keuntungan daripada para pesakit kencing manis dengan mengelirukan orang ramai bahawa Pemanis Sintetik ini boleh dijadikan sebagai satu Penawar Kencing Manis atau ubat kencing manis.

Sebagai pengguna yang bijak, anda harus kaji dan ketahui fakta sains yang menerangkan tentang masalah kencing manis anda sebelum mencuba sebarang rawatan alternatif. Yang penting adalah sesuatu penawar kencing manis alternatif itu perlu Make Sense!

http://ubatkencingmanis.info/

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...