Fakta Diet Kencing Manis

 

Pada mulanya pengurusan kencing manis dan kawalan mungkin melibatkan perubahan pemakanan sahaja. Diet adalah komponen penting dalam program kawalan penyakit kencing manis anda secara keseluruhan dan menyimpan gula tahap darah di bawah kawalan, gaya pemakanan yang disyorkan menyerang keseimbangan antara karbohidrat, lemak, dan protein yang anda makan, apabila anda mengawal fungsi badan anda melalui senaman dan dengan menggunakan diet kencing manis, sakit dan kesakitan nampaknya berkurangan.

Diet kencing manis mestilah satu pelan yang seimbang makan disesuaikan dengan keperluan anda rasa, individu, tahap aktiviti dan gaya hidup, dan matlamatnya adalah untuk menyediakan semua kalori dan nutrien diabetes keperluan sambil mengekalkan Gula darah kerana hampir normal yang mungkin. Diabetes bukan hukuman penjara seumur hidup kepada pelan menu tegar dan terhad.

Diet kencing manis pada asasnya melibatkan menghadkan pengambilan Karbohidrat untuk mengawal paras glukosa anda. Kandungan karbohidrat disyorkan pemakanan yang disyorkan ialah 60%, kandungan lemak 30-35%. Satu lagi ciri penting dalam diet diabetes adalah untuk makan secara teratur, pada masa yang sama setiap hari, dan makan sejumlah kalori yang konsisten setiap hari; diet diabetes bukan sahaja untuk pesakit kencing manis: ia adalah sangat baik, alternatif yang seimbang untuk sesiapa sahaja.
 
Sejak itu pemakanan yang disyorkan adalah salah satu yang rendah lemak tepu dan kolesterol, mencari buku masakan yang menekankan rendah lemak masak, diet kencing manis agak ketat dan panggilan untuk mengelakkan bijirin dan buah-buahan tetapi anda mempunyai kira-kira 30g karbohidrat setiap hari. Diet kencing manis yang ideal juga baik untuk kolesterol dengan penekanan terhadap rendah lemak, tinggi karbohidrat kompleks dan serat yang tinggi.

Aspek yang paling penting dalam diet diabetes adalah perancangan makan, pelan hidangan anda harus disesuaikan dengan mengambil karbohidrat akaun gula dan lemak dalam makanan kencing manis, prinsip umum adalah untuk mengawal lemak badan bermakna kurang kepekaan kepada insulin, yang menyimpan gula darah peringkat di dalam semakan.
Mengira Karbohidrat menawarkan cadangan dan tips tentang bagaimana untuk makan karbohidrat sementara mengekalkan keperluan insulin dan kawalan kencing manis, dengan mengikuti kawalan pemakanan konsisten, seorang pesakit kencing manis harus berupaya mengekalkan Kesihatan yang baik secara umum, tetapi anda harus ingat bahawa kawalan berkesan kencing manis memerlukan satu pendekatan bersepadu yang turut termasuk senaman, mengawal berat badan dan diet kencing manis yang baik.

Apabila anda menghidap diabetes, ubat-ubatan anda bersahabat terbaik anda, kerana ia akan membantu anda menjaga keadaan anda di bawah kawalan, ingatlah bahawa salah satu matlamat utama untuk diet diabetes adalah untuk menurunkan berat badan dan mengekalkannya, untuk meletakkan ia dalam erti kata yang mudah, pemakanan yang disyorkan adalah pelan pemakanan yang seimbang yang sihat yang penting untuk Rawatan kencing manis.

Diet kencing manis adalah bertujuan untuk membantu mengawal kadar gula dalam darah, kurang turun naik, melepaskan terutama pesat glukosa ke dalam darah, lebih baik, satu kepatuhan kepada diet kencing manis adalah satu aspek penting dalam gula darah tinggi mengawal pada pesakit dengan kencing manis manis.

http://my.hicow.com/gula-darah/berdiet/kencing-manis-802747.html

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...